Vad har hänt sen sist?

Vi har varit till Kina, Kossan har flyttat hem till oss.

Börjar med Kina!
När vi väl anlände till Kina trodde vi att hotellet var första destinationen, tji fick vi. Vi fick åka till himmelens tempel, dit kom kejsaren tre gånger om året och tillbad de högre gudarna?!. Vi var trötta, frysna, hungriga och okoncentrerade. När vi väl anlände till hotellet så önskade jag inget helldre än en varm dusch, men det blev bara ljummet. Vi fick middag på hotellet, ett stort bord med snurrbricka i mitten och ca tio olika rätter man fick plocka ifrån. Varje middag avslutades med en buljongsoppa med ägg i, den var inte speciellt god.

Andra dagen står himmelska fridens torg, den förbjudna staden. Himmelska fridens torg, var mindre än vad jag hade förväntat mig, men otroligt många vakter. Man fick scanna väskan innan man gick in på torget, Många kineser valde att gå in och titta på Mao, han ligger som vaxdoxka inne i en av byggnaderan (så här stavas det inte). Vi fick ca 20 minuters fritid på torget, så jag och Andreas gick upp och tittade på några kända arbetsstatyer. Jag var grymt opåläst om kina innan jag åkte dit, det ångrar jag verkligen. Den förbjudna staden var en häftig upplevelse. Innan vi åkte såg vi på den sista kejsaren och man kände verkligen igen byggnader och området. Vi fick endast se e1/3 del av den förbjudna staden. bla fick vi se kejsarens sovrum, där han hade nya kvinnor varje natt och barje kvinna fick max stanna två timmar, sen behövde kejsaren sin sömn, undra vad de hade för sig :`)

den tredje dagen fick vi besöka Beijing Zoo och titta på Os pandorna, de var otroligt söta, men alla hade samma kommentar om pandorna - jag trodde de skulle vara vitare. 
Efter det åker vi till sommarpalatset, där kejsarinnan spenderade sommrarna med maken. Ett jätteområde med vatten och parker.  Kejsarinnan hade även låtit sig bygga en stor marmor båt. Inom sommarpalatset har man även låtit bygga världens? längsta korridor, 700+ meter lång och hela pryds av målningar ifrån hela Kina. Vi fick även gå på pärlaffär och handla svindyra pärlor om vi ville. Jag anser och tänker fortfarande kärringvarning på pärlor. 

Den fjärde dagen började vi med att besöka en vanlig park, man fick betala in sig för ca 2 kr. I parken samlades mest pensionärer som gjorde morgongymnastik, dansade eller bara lyssnade på sagor och diskuterade livet. Många valde att ta med sig sina fåglar till parken, såg även ett äldre par som bar på guldfiskar. 
Efter morgongymnastiken åkte vi till ett traditionellt théhus och vi fick prova 6 olika thé sorter. I Kina är det väldigt mycket grönt thé med Jasminesmak, inte riktigt min favorit. Dessutom är det näst in till dödssynd att ha i mjölk och socker i koppen. Jag passade på att köpa ett thé som var svart och smakar Lichi och rosor. PÅ detta thé hus fanns det thé som kostade upp till 50000;- svenska kr. Jag tror inte att de sålde speciellt många om året.
Efter det här besöket fick vi åka till den gamla delen av Beijing och åka cykelriksha genom gränderna och luchen serverades hemma hos en familj. Efter det här åkte vi till hotellet och vilade ett par timmar.
PÅ kvällen åkte vi på matmarknad och kunde äta många konstiga saker, ex orm, testiklar. jag hoppade över det och vi satsade på att äta oss mätta på MCdonald, där en meny kostade 25:-. Lite senare var vi iväg och såg en kungfuföreställning med munkar. Oh vad de var duktiga, riktigt imponerad var vi allihopa efteråt.

den sjätte dagen åker vi äntligen till muren, men först stannar vi vid minggravarna och går andarnasväg som är ca en km lång och längs hela är det stora statyer som föreställer olika djur, ex kameler, lejon, hästar och diverse fantasidjur. efter det här åker vi till muren. Jag fattar inte att någon har byggt med bara händerna en sådan lång mur. Vi gick så högt det gick att gå på muren, vissa i gruppen gick bara en kort bit, medans vi gick längst. Det som var tråkigt var att det här var den enda dagen det var riktigt kallt och mulet. Den här dagen var man riktigt trött när man kom till hotellet.

Den sjunde dagen hade vi fritt. Vi åkte tunnelbana ut till Os arenorna och kollade runt. Vi hade funderingar om vi skulle gå inte i vattenkuben, men det var lång väntan. Så vi tog tunnelbanan och åkte till TV tonet och kollade utsikten, dock var det väldigt mycket smog, så vi såg inte speciellt långt. Vi åt lunch i TV tonet, de hade en restaurang som snurrade 360 grader under två timmar, där åt vi och njöt av både sallad och chokladfontän samt cocacola :)
På kvällen skulle vi få äta Pekinganka, det var verkligen jättegott. Vi fick äta ankvingar, ankhjärta, anklever och anktacos :) dvs man lade ankan med sås i ett litet paket som påminnde om tortillabröd med gurka och lök och till sist serverade de även en anksoppa. Till det här fick vi äntligen ett glas vin och cermonibrännvin, vinet var gott men inte brännvinet.

Det här är vår resa i stora drag. Jättehäftigt att ha fått sett allt vi har sett på 7 dagar. Inget ställe jag åker tillbaka till. Jag tror att om man ska se och veta något om det man ser, då ska du åka på en sådan här resa som vi har gjort. Jag och Andreas var yngst i sällskapet.



Nu har äntligen Kossan kommit hem till oss, saknaden efter kenny gör fortfarande ont. Jag gråter nästan varenda dag och saknar honom. Det känns tomt utan honom. Men vårt kära grannbarn talade om för sin mamma häromdagen, att Kenny han är inte i himmelen utan han är med Jesus. Genast känns det bättre att veta att Kenny har sällskap av Jesus. Det finns hopp om att han återuppstår eller vad säger ni :)


Puss å kram

morr

eller så       ser det      super konstigt       ut.......

Helg!

I går     började    helgen och        vännen      jobbade till        21. Själv        fick     jag    njuta med mat        och vin      hos       grannarna.      Hade     kattnappat      deras Isac, så      han      och    mös     i     soffan.   Det      känns      så      konstigt       att inte      ha   Kenny      omkring       sig,      det    är        otroligt tomt,        har      fortfarande        otroligt dåligt   samvete   över      Kennys      himmelsfärd,      önskar att        det     inte hade       varit så     hemskt.     

Idag      ska      jag städa         bort      kennys  sista  saker       och städa        inför       Kinaresan.        Ikväll ska      vi       äta       thaimat och        titta på       film              hos        mamma.     

Är      ganska      uppröd på       mitt tangentbord,      varje   mellanslag      jag gör      blir       typ   fem    mellanslag      eller      inget.      När      jag      publicerar      inlägget ser  det      helt      normalt ut,     hur kandet      bli så?

Trevlig helg!     


Ångest

finns så mycket om om om i mitt huvud just för stunden. Trodde allt skulle bli lättare, men det gör bara mer ont. Idag har jag tagit mig upp och satt på mig andreas morgonrock, så jag tror att han är nära, men han är egentligen på jobbet. Själv gråter jag bara. Har dock lovat andreas att jag ska gå ut och vara hemmifrån en stund. Jag vet dock inte hur jag ska klara av det.

tårar,sorg, ångst och smärta, det är allt jag känner.

är ledsen!!!

Kenny älsklingen har valt att flytta till himmelen redan och mina tårar slutar aldrig rinna!!!



Älskar dig då otroligt mycket!!!!!

rätt beslut!?

Idag läser jag att Coop Sverige ska säga upp 1000 personer och jag känner mig otroligt nöjd över att redan vara uppsagt och att jag har bestämt mig för att utbilda mig till något så mycket bättre än bitter cooptant! Jag har trivts bra med att vara cooptant, men öppettiderna, lönen och allt skit man får gör att man tröttnar. Helst ska du vara på 10 ställen samtidigt och ändå får du inge possitivt, trots att du stressar runt. Nej nu får mitt cooptantsliv vara över, Nu är jag snart den otroligt härliga, uppmuntrande glada lektanten som vill klättra iträd och byta bajsblöja :)

Livet lever du bara en gång, ta hand om det!!

inser...

att jag kommer att tjäna betydligt mer än vad jag har uppgett till csn. Så idag har jag ändrat min inkomst med si så där 50000. har även talat om att från och med den 1 december får jag pengar från KFos trygghetsfond :)  . Hoppas att jag inte kommer att få betala tillbaka en massa nu, men tyvärr så finns det risk för det. Den som lever får de.

Idag är det plugg fram till 1045, sen blir det att klä på sig och ta en promenad till en närliggande förskola och jobba mellan 1130- 17 och i morgon blir det samma ställe mellan 9-14, efter det så blir det fika hos en kompis som precis har flyttat till nytt hus och på kvällen blir det soppmys med mina tjejer.

Nu är det dags att läsa vidare i min bok!

Puss å kram å hej

måndag!!

idag är det ny vecka, ny kurs börjar på torsdag och vi har inget kök.

I helgen försvann vårt kök och jag lider inte över att skåpen är borta. Det som är jobbigt är att spisen och diskmaskinen samt fläkten står mitt i röran och väntas på att komma ut på annons, som förhoppningsvis sker ikväll. De senaste veckorna har jag inte haft någon lust att laga mat, men just nu så vill jag laga mat och baka. Ganska konstigt det där, när möjligheterna finns så finns inte motivationen och så försvinner möjligheterna och vips så vill man göra allt.

I helgen åker jag till Stockholm med tjejerna. På fredagen blir det att gå ut och käka och dricka drink!? Lördagen ska vi på www.detgodakoket.se och gå på vinprovning samt provsmaka allt gott och dricka vin och glögg :=). Söndagen ägnas åt att shoppa shoppa och åter shoppa. Det ska bli jättetrevligt att bara vara med tjejerna, känner att jag behöver det.

       Hoppas vi får dricka goooooda mojjitosar!


Har förhoppningsvis ordnat boende åt Kenny när vi åker till Kina, han får bo hos vår gode vän  Doktorn och badvakten. Han kommer att trivas som fisken i vattnet. Har kenny tur finns det en och annan råtta han kan jaga, då de bor på landet.

Puss å kram!!



RSS 2.0